Κάμπινγκ με αυτοκίνητο

Κάμπινγκ με αυτοκίνητο

To κάμπινγκ με αυτοκίνητο έχει το εξής πλεονέκτημα: Μπορείς να βάλεις μέσα όσο εξοπλισμό θες (ή όσο χωράει το αυτοκίνητο) ώστε εκεί που θα κατασκηνώσεις να είσαι όσο το δυνατόν πιο άνετα. Για όσους έχουν και το κατάλληλο αυτοκίνητο υπάρχουν και οι σκηνές οροφής που στήνονται επάνω σε αυτό.

Θες να πας για κάμπινγκ με το έτερον ήμισυ; Τότε διάβασε αυτό εδώ το άρθρο.

Είναι γεγονός ότι όταν πεζοπορείς και θες να κατασκηνώσεις σε ένα ή και περισσότερα διαφορετικά μέρη, το συνολικό βάρος που κουβαλάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Με το αυτοκίνητο, αυτό μπορούμε να πούμε ότι μηδενίζεται.

Η μόνη σου απορία είναι τότε το «πως θα είμαι άνετα και θα περάσω καλά» όπου βρεθώ με το αυτοκίνητο. Τι σημαίνει αυτό το «πως»; Σημαίνει τι εξοπλισμό χρειάζομαι ώστε να μην ταλαιπωρούμαι.

Εμείς εδώ θα σου περιγράψουμε το βασικό εξοπλισμό που αποδεικνύεται κρίσιμα χρήσιμος. Προκύπτει από την εμπειρία μας λόγω χιλιάδων κατασκηνωτών (εμάς συμπεριλαμβανομένων) που έχουν κάνει χρήση του και έχουν καταλήξει στο «ποιά είναι τα ελάχιστα βασικά».

Τα κρίσιμα στοιχεία είναι: Σκιά, άνεση, φορητότητα. Στην Ελλάδα, αλλά και όπου αλλού στο εξωτερικό, ο ήλιος είναι φίλος μας όταν τον χρησιμοποιούμε ως τέτοιον.

Επιλογή σκηνής

Μπορείς εδώ να διαβάσεις μια μεγάλη γκάμα από άρθρα που σχετίζονται με την επιλογή σκηνής. Εμείς, ενόψει καλοκαιρίας και υψηλών θερμοκρασιών επιλέγουμε να σου προτείνουμε να εξετάσεις αυτές εδώ μια που το βάρος δεν είναι πρόβλημα όταν κάνεις κάμπινγκ με αυτοκίνητο:

Σκηνές χωρίς μεγάλο προθάλαμο και χωρίσματα

Κάμπινγκ με αυτοκίνητο

Δες  >>

Σκηνές με προθάλαμο και μεγαλύτερο ύψος

ΣΚΗΝΗ 4 ΑΤΟΜΩΝ OZTRAIL TASMAN 4V DOME TENT/BLUE

Δες  >>

Επιλογή υποστρώματος

Είναι μεγάλο θέμα ο ύπνος στο κάμπινγκ. Κάθε ένας έχει τις συνήθειές του και αυτές δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη όταν είσαι σε κάμπινγκ. Όπως στο σπίτι θες να έχεις από κάτω από το σώμα σου ένα σωστό στρώμα για να κοιμάσαι και να ξυπνάς ξεκούραστος την επόμενη ημέρα, το ίδιο θες και στο κάμπινγκ.

Ειδικά όταν είναι 2 τα άτομα το στρώμα πρέπει να είναι βολικό και άνετο.

Οι επιλογές που έχεις είναι οι παρακάτω.

Διπλό αερόστρωμα

Φουσκώνει με εσωτερική αντλία και αποκτά αρκετό ύψος.

BESTWAY ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΥΠΝΟΥ ΔΙΠΛΟ 191X137X22CM 67002

Δες  >>

Αυτοφουσκωτό υπόστρωμα

Μια λύση πασπαρτού για μακράς διάρκειας κάμπινγκ ή για μονοήμερες εξορμήσεις στα δάση και στα βουνά. Υπάρχει σε μονό και διπλό.

Κάμπινγκ με αυτοκίνητο

Δες  >>

Επιλογή υπνόσακου

Οι συνηθισμένες λύσεις για καλοκαιρινό κάμπινγκ αφορούν επιλογές υπνόσακων που δεν έχουν μόνωση τέτοια ώστε να σε κάνουν να ψηθείς, πιάνουν λίγο χώρο και είναι ποιοτικοί. Η γκάμα που βλέπεις εδώ έχει μια ποικιλία χαρακτηριστικών ειδικά για το κάμπινγκ: Ράψιμο μονής στρώσης μέσω κατασκευής, κρεμαστές θηλιές για να κρεμάσετε τον υπνόσακο στον αέρα, μόνωση κοίλης ίνας μονής οπής, ραφή σχήματος S και πολλά άλλα.

Κάμπινγκ με αυτοκίνητο

Δες  >>

Σκιά και άνεση στην παραλία

Από τα πιο κρίσιμα αξεσουάρ είναι αυτά για τη σκιά που θες στην παραλία, ώστε να μπορείς να κάτσεις όλη μέρα. Η ελαστική τέντα που στήνεται σε δευτερόλεπτα, έχει ελάχιστα εξαρτήματα και βάρος για να την έχεις μαζί σου ακόμη και σε δυσπρόσιτες παραλίες, είναι μια πολύ καλή λύση.

Η λύση αυτή όπως βλέπεις είναι διαφορετική από μια σκηνή παραλίας και μπορείς να αλλάζεις γωνία και θέση στο πανί ακολουθώντας τη θέση του ήλιου. Αποτέλεσμα; Όλη μέρα έχεις σκιά.

ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ SALTY TRIBE AEOLIANS 2X2M BLUE

Δες  >>

Τα μοναδικά αυτά καρεκλάκια/πολυθρόνες έχουν διπλή χρήση. Κάνουν και για την παραλία αλλά και για τη σκηνή. Διπλώνουν και μπαίνουν στο αυτοκίνητό σου, ενώ έχουν θέση για δοχείο καφέ/αναψυκτικού. Μια που η άνεση είναι σημαντικό θέμα, αυτές εδώ είναι σε jumbo μέγεθος.

ΚΑΡΕΚΛΑ VANGO KRAKEN 2 EXCALIBUR (ΜΕΧΡΙ 180KG)

Δες  >>

Μια που είσαι με το αυτοκίνητό, εάν θες να δεις με το/τη σύντροφό σου πως είναι το μαγείρεμα στο κάμπινγκ, δοκίμασε το παρακάτω σετ μαγειρέματος, που μπορείς να το αξιοποιήσεις με πολλούς τρόπους μια που είναι καλή λύση και για solo κάμπινγκ.

Κάμπινγκ με αυτοκίνητο

Δες  >>

Πώς τα κουβαλάς όλα αυτά όμως;

Έχεις ήδη αρκετά πράγματα αλλά και για όλα όσα θα κάνεις στο κάμπινγκ θα χρειαστούν και μια σειρά από μικροεργαλεία. Ένα σφυρί, κάποια ανταλλακτικά και διάφορα άλλα.

Ιδανικά, χρειάζεσαι ένα τρόπο να τα μεταφέρεις όλα μαζί και να τα αποθηκεύεις όλα μαζί. Τα παρακάτω σακίδια είναι για αυτό ακριβώς το λόγο. Χωράνε ολόκληρο ή έστω το μεγαλύτερο  μέρος του εξοπλισμού σου (σκηνή, υπνόσακους, στρώματα, κλπ). Είναι πολύ μεγάλα σακίδια και έτσι μπορείς να έχεις τα πάντα σε 1 σημείο.

Αυτές εδώ έχουν σύστημα με ιμάντες που γίνονται από χειραποσκευές έως σακίδια με ιμάντες ώμου, ιμάντες πλάτης, κλπ.

JR MILESTONE HYBRID DUFFEL 65L

Δες  >>

Με μια μεγάλη γκάμα από ιδέες και πληροφορίες πιστεύουμε ότι σου δώσαμε μια πολύ καλή κατεύθυνση για το πως μαζί με το/τη σύντροφό σου θα απολαύσεις το κάμπινγκ με αυτοκίνητο.

Να περνάς καλά.