Κάμπινγκ και Αιώρα ίσον Χαλάρωση στο Μέγιστο

Κάμπινγκ και Αιώρα ίσον Χαλάρωση στο Μέγιστο

Η αιώρα… Το να κοιμάσαι αιωρούμενος μέσα σε μια αγκαλιά. Αυτό θα μπορούσε να είναι συνοπτικά μια περιγραφή για την αιώρα.

Η αιώρα (ή hammock) είναι αυτό το κάτι παραπάνω ή «κάτι άλλο» για τον «ψαγμένο» στο συνδυασμό φύση/ύπνος/χαλάρωση. Όπως το camping μπορεί να είναι άνετο για όλους, δεν ταιριάζει σε όλους, έτσι και η αιώρα αποτελεί έναν άλλο τρόπο ξεκούρασης, διαφορετικό από το στρώμα.

Μπορείς να την έχεις μαζί σου στο δάσος και οπουδήποτε υπάρχουν απλά 2 σημεία στήριξης. Υπάρχουν από απλές έως και πιο εξεζητημένες με κουνουπιέρες και ειδική πρόσθετη τέντα/σκηνή από πάνω τις. Οι συνδυασμοί αυτοί τις κάνουν ιδανικές σχεδόν για όλες τις συνθήκες όπου το κλίμα το επιτρέπει.

Τι χρειάζομαι;

Τα πράγματα είναι απλά:

  • Μια αιώρα
  • Σχοινιά και δέστρες στήριξης
  • Χρόνο για χαλάρωση

Τελικά να πάρω αιώρα;

Θες να ξαπλώνεις και να χαζεύεις τα άστρα; Θα την πάρεις. Θες να κουνιέσαι και να χαλαρώνεις ανάμεσα στα δέντρα; Θα την πάρεις. Είναι πανάλαφρη και στήνεται σε 2 λεπτά. Έτσι και αλλιώς θες να έχεις τη σκηνή σου δίπλα για να μπορείς να έχεις τα πράγματά σου μέσα και να αλλάζεις και ρούχα και να κοιμάσαι το βράδυ.

ΑΙΩΡΑ ΔΙΠΛΗ ENO DOUBLENEST NAVY/SEAFOAM

Δες  >>

Η αιώρα δεν έχει αποθηκευτικό χώρο για τα πράγματά σας και δεν κλειδώνει.

Για το κάμπινγκ ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Αρκετοί προτιμούν τις απλές αιώρες (αντί εκείνων που είναι ειδικά για διαβίωση σε βουνό/ύπαιθρο) για το κάμπινγκ αφού έχουν ρωτήσει εάν υπάρχουν σημεία στήριξης. Η αιώρα στήνεται και ξεστήνεται σε ελάχιστο χρόνο. Ξαπλώνετε μέσα της και απολαμβάνετε ένα βιβλίο, ένα απλό ονειροπόλημα. Ανάλογα τη διάσταση χωράνε και 2 άτομα, οπότε είναι μια ευκαιρία για «αγκαλιές».

Τι να προσέξω όταν στήνω μια αιώρα;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα σας κάνουν τη ζωή πιο άνετη. Ενώ το θέμα μοιάζει πολύ απλό (δηλαδή στήνω την αιώρα, την τεντώνω και ξαπλώνω), πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Μην την τεντώσετε πολύ. Θέλετε όταν ξαπλώσετε,το βάρος σας να μην κάνει το γνωστό «κουκούλι» γιατί θα σας στριμώξει πολύ από το πλάϊ. Επιπλέον θα δημιουργήσει ένα σκέπαστρο σαν να είστε μέσα σε ένα σάντουιτς.

Οι ώμοι σας θα στριμωχτούν.

Η ένταση που θα δημιουργηθεί θα δημιουργήσει σταδιακά ζημιές στην αιώρα αλλά και στα σημεία στήριξης, παράδειγμα τα δέντρα.

Οπότε στήστε την αιώρα σας με το να μην είναι τεντωμένη.

Ιδανικά πρέπει να μπορείτε να ξαπλώνετε σχεδόν διαγώνια για να είστε άνετα, με το λαιμό και τα πόδια σας να ανυψώνονται ελαφρά.

Έτσι όταν ξαπλώνετε υπό γωνία, μπορείτε να αλλάξετε θέσεις και να μην είστε μόνο ανάσκελα.

ΑΙΩΡΑ OZTRAIL ANYWHERE HAMMOCK ΔΙΠΛΗ 200X150CM

Δες  >>

Μείνετε στη σωστή θερμοκρασία ανάλογα με την εποχή. Εντάξει, το καλοκαίρι αυτό είναι πιο εύκολο στην Ελλάδα. Εάν θεωρείτε πως κρυώνει η πλάτη σας, μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό υπόστρωμα μεταξύ της αιώρας και της πλάτης σας. Φυσικά όταν κάνει αρκετό κρύο υπάρχει (επιπλέον) και o υπνόσακος (sleeping bad).

Κουνουπιέρες. Φυσικά δεν είναι μόνο για τα κουνούπια αλλά για όλων των ειδών τα έντομα. Υπάρχουν ειδικές κουνουπιέρες σχεδιασμένες ειδικά για αιώρες. Πολλές από αυτές τις κουνουπιέρες έχουν και ειδικά φερμουάρ για να τις ανοίγετε/κλείνετε χωρίς να πρέπει να σηκώσετε όλη την κουνουπιέρα.

Προστασία από ήλιο/βροχή/αέρα. Ναι, υπάρχουν τέντες που απλά τις τοποθετείτε με τα σχοινάκια τους λίγο πιο ψηλά από τα σημεία που δένει η αιώρα. Σαν να είστε δηλαδή μέσα σε μια αιωρούμενη τριγωνική σκηνή χωρίς πάτωμα. Μια τέντα προστατεύει και από μικροαντικείμενα που μπορεί να πέσουν από ψηλά, μικρά κλαδάκια, κουκουνάρια, έντομα, κλπ.

Ιμάντες ή σχοινιά. Αναφερόμαστε στο μηχανισμό στήριξης επάνω σε ένα δέντρο. Το σχοινί θα σκάψει και θα τραυματίσει το δέντρο ενώ οι ιμάντες όχι.

ΑΙΩΡΑ ΚΑΘΙΣΜΑ OZTRAIL ANYWHERE HAMMOCK CHAIR ΜΕ ΒΑΣΗ

Δες  >>

Φυσικά υπάρχουν και αιώρες που είναι για το σπίτι και τον κήπο. Απλά έχουν δικό τους πλαίσιο στήριξης, όταν δεν υπάρχουν δέντρα.

ΑΙΩΡΑ ΔΙΠΛΗ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΒΑΣΗ OZTRAIL ANYWHERE HAMMOCK 250X110X105CM

Δες  >>

Τώρα λοιπόν ξέρετε τι να ρωτήσετε πριν αγοράσετε την αιώρα σας. Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε και τη συνέχεια αυτών των ειδικών άρθρων.

Μήπως φέτος να δοκιμάσετε και μια αιώρα μαζί με τη σκηνή σας; Μπορεί να ανακαλύψετε άλλο ένα είδος απόλαυσης όσον αφορά τον εξοπλισμό κάμπινγκ.