Φορητά Ψυγεία

Φορητά Ψυγεία

Ένα από τα εντελώς απαραίτητα αξεσουάρ για έναν camper που σέβεται τον εαυτό του, είναι ένα φορητό ψυγείο. Σκέψου το λίγο – θα αντέξουν τα φρούτα σου ή το νερό σου στους 30+ βαθμούς; Φυσικά στα οργανωμένα camping υπάρχουν κοινόχρηστα ψυγεία, είναι όμως πολύ ευκολότερο να έχεις το δικό σου – άσε που στα κοινόχρηστα ψυγεία δεν έχει πάντα χώρο. Επιπλέον, ποιος τρέχει ως την κουζίνα να πιάσει τις μπύρες;

Ψυγείο camping λοιπόν. Υπάρχουν πολλές λύσεις, αναλόγως του τρόπου μετακίνησης, του αριθμού των ατόμων που συνταξιδεύετε και του ποσού που επιθυμείς να διαθέσεις. Αλλά μην το σκέφτεσαι – ένα φορητό ψυγείο είναι επένδυση. Εκτός από το camping, μπορείς να το πάρεις στην παραλία, να βάλεις πάγο για το πάρτυ, να μεταφέρεις ταπεράκια για το πικνικ (ή για το γιο σου στην επαρχία) και τόσα άλλα. Εξάλλου, εκτός από τα κλασικά φορητά ψυγεία, υπάρχουν και ψυγειοτσάντες, ισοθερμικές τσάντες που έχουν μικρότερο βάρος και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις  πανεύκολα. Οπότε ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει!

Όλα τα φορητά ψυγεία δεν είναι ίδια

Ψυγείο από ψυγείο διαφέρει πολύ. Υπάρχουν διαφορές στα υλικά, το μέγεθος και την απόδοση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις ψυγειοτσάντες. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από θερμός, για να κρατάνε το νερό σου (ή το κρασί σου…) δροσερό.

Κλασικά φορητά ψυγεία

Ίσως θυμάσαι το παλιό ψυγείο από φελιζόλ, που έπαιρνε ο πατέρας σου στο ψάρεμα – έχεις πολύ καλή μνήμη, αλλά η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ από τότε. Πλέον το φελιζόλ έχει αντικατασταθεί, ως επί το πλείστον, από την πολυουρεθάνη, η οποία όχι μόνο έχει καλύτερη απόδοση, αλλά και «δένει» καλύτερα το ψυγείο, ώστε να μην σπάσει και να αντέξει στον χρόνο. Ανάλογα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους, τα ψυγεία αυτά μπορούν να κρατήσουν τα τρόφιμά σου δροσερά από μερικές ώρες ως και μερικές μέρες.

Ως γνωστόν, το μέγεθος μετράει – οπότε αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα τέτοιο ψυγείο, υπολόγισε πόσα άτομα είστε, και διάλεξε ανάλογα. Για να πάρεις μια ιδέα, συνήθως για δύο άτομα αρκεί ένα φορητό ψυγείο 20-25 λίτρων. Αν όμως είστε παρέα ή οικογένεια, προτίμησε ένα μεγαλύτερο ψυγείο (από 40 λίτρα και πάνω) με δύο χειρολαβές ή ροδάκια – υπολόγισε βέβαια και το κουβάλημα!

Παρακάτω σου δίνουμε μερικές ενδεικτικές ιδέες:

Pinnacle: To φορητό ψυγείο πάγου Pinnacle  32 λίτρων είναι κατάλληλο για μια ολοήμερη απόδραση στην παραλία, μια που έχει μικρό όγκο και μεταφέρεται πανεύκολα.

ΨΥΓΕΙΟ ESCIMO PRIMERO 32L ΤΥΡΚΟΥΑΖ

Αν χρειάζεσαι κάτι κάπως μεγαλύτερο, η ίδια εταιρεία βγάζει ψυγεία σε  57 λίτρα και είναι κατάλληλα για μικρές εκδρομές.

Αν πάλι ταξιδεύεις με μεγάλη παρέα ή οικογένεια, το ιδανικό είναι ένα φορητό ψυγείο με δύο χειρολαβές. Και αν κατασκηνώνεις για καιρό, σκέψου και το μεγαλύτερο ψυγείο της σειράς, 70 λίτρων – απλά υπολόγισε ότι όταν είναι γεμάτο θα είναι και πολύ βαρύ!

Igloo: Η εταιρεία Igloo χρησιμοποιεί την ειδική μόνωση Ultratherm®, που διατηρεί τα τρόφιμα και τα ποτά δροσερά για περισσότερο χρόνο. Το φορητό ψυγείο Μaxcold 8.2lt είναι αρκετά ελαφρύ, και ιδανικό για περιορισμένους χώρους.

Φορητά Ψυγεία
Μaxcold 8.2lt

Το μοντέλο Maxcold Playmate Elite 15lt έχει επιπλέον ευκολία στο άνοιγμα – ανοίγει πατώντας απλά ένα κουμπί στο πάνω μέρος, wow! Είναι ιδανικό για μονοήμερες ή διήμερες αποδράσεις, αλλά και χρήσιμο για να μεταφέρεις τα πράγματά σου από το ψυγείο του camping στην παραλία.

Φορητά Ψυγεία
Maxcold Playmate Elite 15lt

Τα χαρακτηριστικά στα ψυγεία Igloo διαφοροποιούνται από μοντέλο σε μοντέλο – για παράδειγμα, το ψυγείο Marine 23lt έχει αναστολείς ακτίνων UV στο καπάκι και στο σώμα για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, και άρα είναι ιδανικό για το σκάφος και για ψάρεμα.

Φορητά Ψυγεία
Marine 23lt

Αντίστοιχα, το ψυγείο Sportsman 55lt  έχει ανάγλυφο χάρακα στο καπάκι για τη μέτρηση του μήκους των ψαριών.

SPORTSMAN 55 (52L)

Τέλος, το ψυγείο Trailmate Marine 66lt έχει ροδάκια, για ευκολότερη μεταφορά, και εγγυάται τη διατήρηση του πάγου για 5 ημέρες!

TRAILMATE MARINE 66L

Αυτά τα ψυγεία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είτε με πάγο, είτε με παγοκύστες – για παράδειγμα αυτές, για τα μικρότερα ψυγεία, ή αυτές, για τα μεγαλύτερα.

Ηλεκτρικά ψυγεία

Αν δεν θέλεις να ασχολείσαι με πάγους, παγοκύστες κτλ, υπάρχει και η λύση του ηλεκτρικού φορητού ψυγείου, που λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και μετασχηματιστή. Είναι μια καλή λύση αν έχεις παροχή ρεύματος, αλλά δεν χρησιμεύει ιδιαίτερα για την παραλία. Ορισμένα μοντέλα όπως το Companion 45lt μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με πάγο, οπότε αξίζει να διερευνήσεις τις δυνατότητες που υπάρχουν.

ΦΟΡΗΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΚΑΤΑΨΥΚΤΗΣ COMPANION 45LT

Ψυγειοτσάντες – Ισοθερμικές τσάντες

Αν το κουβάλημα είναι ο χειρότερος εχθρός σου, αξίζει να σκεφτείς τη λύση της ψυγειοτσάντας. Το βασικό πλεονέκτημά της είναι ότι είναι ελαφριά, ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να αποθηκευτεί πανεύκολα, γιατί καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Επίσης, σε αντίθεση με το ψυγείο, δεν κινδυνεύει να σπάσει.

Όπως τα φορητά ψυγεία, έτσι και οι ισοθερμικές τσάντες δεν είναι όλες ίδιες, και δεν έχουν όλες την ίδια απόδοση. Προτείνουμε να επιλέξεις ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής, και να τσεκάρεις αν έχουν πρόσθετες τσέπες για μικροαντικείμενα (π.χ. για τα κλειδιά του αυτοκινήτου που έχουν την κακή συνήθεια να χάνονται).

Παρακάτω σου προτείνουμε κάποιες ιδέες:

Ψυγειοτσάντα πλάτης Salty Tribe Backpack Coller 18l – Η τσάντα αυτή έχει χώρο για μεγάλα μπουκάλια νερού, αναψυκτικά και μπουκάλια κρασιού. Οι ενσωματωμένοι ιμάντες πλάτης καθιστούν εύκολη και άνετη τη μεταφορά σε πλήρες φορτίο, και η ενισχυμένη βάση εμποδίζει τη φθορά.

ΤΣΑΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟ SALTY TRIBE BACKPACK COOLER 18L

Ψυγειοτσάντα Salty Tribe Large Cooler Bag 30l – Αυτή η ενισχυμένη τσάντα κρατάει τα φαγητά και τα ποτά σου δροσερά έως και για τρεις μέρες! Η κατασκευή της εμποδίζει τον ήλιο να φτάνει στο εσωτερικό της τσάντας, κι έτσι ο εσωτερικός θάλαμος διατηρείται παγωμένος. Έχει κεντρικές και πλευρικές χειρολαβές, για εύκολη μεταφορά.

ΤΣΑΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟ SALTY TRIBE LARGE COOLER BAG 30L

Ψυγειοτσάντα Companion 18lt – Κατάλληλη για ειδικές χρήσεις (π.χ. ψάρεμα, catering κτλ), η τσάντα αυτή διαθέτει επιπλέον παχιά μόνωση για μακράς διάρκειας διατήρηση του πάγου. Ο ιμάντας ώμου καθιστά εύκολη τη μεταφορά όταν είναι γεμάτη.

ΤΣΑΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟ COMPANION COOLER BAG – 18 LITRE COMP831

Ψυγειοτσάντα Panda 36lt Παρέχει επαρκή μόνωση για να διατηρεί τα ποτά & τα τρόφιμα δροσερά μέχρι & 48 ώρες, ενώ διαθέτει άνετες πλευρικές λαβές για εύκολη μεταφορά. Επίσης, έχει μπροστινές και πλαϊνές τσέπες για αποθήκευση προϊόντων πρώτης ανάγκης για πικνικ.

ΤΣΑΝΤΑ-ΨΥΓΕΙΟ 36LT.

Η φροντίδα του ψυγείου σου

Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και το ψυγείο σου ή η ψυγειοτσάντα θέλει φροντίδα για να ζήσει περισσότερο. Σου προτείνουμε να σκουπίζεις εσωτερικά και εξωτερικά τις επιφάνειες μετά από κάθε χρήση, και οπωσδήποτε πριν από την αποθήκευση.

Οι μικροί λεκέδες φεύγουν εύκολα με ένα ήπιο καθαριστικό. Για πιο σκληρούς λεκέδες σε ψυγείο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάλυμα μαγειρικής σόδας σε νερό.

Μην ξεχνάς να αφήνεις το ψυγείο σου να στεγνώσει καλά πριν το αποθηκεύσεις, διαφορετικά θα μουχλιάσει – και, πίστεψέ μας, η μυρωδιά δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστη.

Καλό καλοκαίρι!